Wie?

De beheerders van de Stichting Cultuurcafé D'n Dwingel: Frans Kraan, Marian Schmetz (secretaris), Suze America (penningmeester), Hans van Helmond (voorzitter) en Nelly Kuijs

Wie zijn wij?

 

 

Cultuurcafé D’n Dwingel, opgericht in 2010, is sedert 15 november 2013 een Stichting die zich inzet voor de organisatie van overwegend kleinschalige culturele activiteiten en evenementen in de gemeente Valkenburg aan de Geul Het accent ligt hierbij op het literaire karakter  (proza en poëzie). De naamgeving “D’n Dwingel” verwijst naar de opgang van de unieke burchtruïne in Valkenburg aan de Geul. Een ruïne die niet alleen een overblijfsel is van de oudste verdedigingsgordel maar waarschijnlijk ook van het oudste centrum van kunst en cultuur dat Valkenburg in vroeger tijden heeft gekend.

Vooralsnog is D'n Dwingel een fictief café dat bestaat bij de gratie van een website en periodieke activiteiten. Maar mogelijk ontplooit het zich in de toekomst nog eens als een reële ontmoetingsplek voor (literaire) kunst- en cultuurliefhebbers in Valkenburg aan de Geul!