Programma seizoen 2017 - 2018

Het SchrijversPodium

Houdt  u van gedichten en van literair proza? Bent u misschien zelf als schrijver actief? Dan is het Schrijverspodium in Valkenburg misschien iets voor u. Om uw literaire producten voor te (laten) dragen. Of alleen maar luisterend te genieten van de voordrachten van andere bezoekers.

Het SchrijversPodium is er op de volgende vrijdagen in 2017: 29/9; 27/10 en 24/11 en in 2018 op: vrijdag 26 januari om 19.00 uur in de Openbare Bibliotheek aan het Berkelplein van Valkenburg (let op deze afwijkende tijd en plaats vanwege de week van de poëzie! Zie info hierna), en verder op de volgende vrijdagen in 2018: 23/2; 30/3; 27/4; 25/5. Locatie “Stationnerie” Valkenburg aan de Geul, steeds van 15.00 – 17.00 uur, aansluitend op aankomst- en vertrektijden van de treinen. De toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Nederland leest...Asimov of... Brusselmans?

De maand november staat weer in teken van de campagne “Nederland leest…” van de Openbare Bibliotheken. Het thema is dit jaar "Robotica". Ter ondersteuning van de campagne reiken de bibliotheken aan de bezoekers gratis het boek "Ik, robot" uit van Isaac Asimov. Evenals in voorgaande jaren hebben de Bibliotheek en Cultuurcafe gezocht naar een passende literaire activiteit die zou aansluiten bij dit thema. Omdat het thema zo complex is (technisch, cultuurfilosofisch en ethisch) is dat niet gelukt. Maar dat betekent niet dat we deze maand onopgemerkt aan ons voorbij willen laten gaan. Want...  

Op donderdag 30 november is de Vlaamse auteur Herman Brusselmans onze gast. Voor de pauze zal hij een lezing houden over zijn werk en na pauze zal Frans Kraan een aantal  vragen aan hem voorleggen die betrekking hebben op zijn werk. Nadere informatie volgt in de loop van de maand oktober op flyers en posters in de bibliotheek en via berichtgeving in de media.

Week van de Poëzie

Van donderdag 25 januari tot woensdag 31 januari 2018 vindt landelijk weer de  jaarlijkse week van de poëzie plaats. De week begint met de landelijk gedichtendag. Cultuurcafé D’n Dwingel organiseert in samenwerking met vaste deelnemers van het SchrijversPodium een Poëziebuffet met een hapje en een drankje en vooral met voordrachten van eigen gedichten.

Dit poëziebuffet wordt gehouden op vrijdag 26 januari in de Openbare Bibliotheek van Valkenburg. Aanvang 19.00 uur. Zowel deelnemers als bezoekers moeten zich hiervoor aanmelden vòòr maandag 22 januari door overmaking van € 10,-- op  rekeningnr. NL43RABO0336851278 van Cultuurcafé D’n Dwingel.

Boekenweek

Van zaterdag 10 maart tot zondag 18 april 2018 is de 83e Boekenweek die dit jaar als thema "Natuur"heeft. Griet OpdeBeeck nschrijft het Boekenweekgeschenk en Jan Terlouw het Boekenweekessay.

Cultuurcafe D'n Dwingel breidt i.s.m. de Openbare Bibliotheek van Valkenburg  een programma voor op de avond van  de eerste dag van de lente die op dinsdag 20 maart officieel begint. In een mengeling van kunstvormen zal (het ontluiken van) de natuur worden belicht en bezongen...

Elly Blom Poeziewedstrijd 2018

In 2018 organiseert Cultuurcafe D'n Dwingel voor de zesdke keer de Elly Blom Poeziewedstrijd. Het reglement van de wedstrijd staat onder hetzelfde kopje afgedrukt elders op deze website.